Let goed op! Er is een phishingmail uit naam van SNS in omloop. In het bericht staat dat de bank een foutmelding bij jouw rekening heeft ontvangen.

De foutmelding zou te maken hebben met de nieuwe internetapplicatie van de bank. Door je account aan de nieuwe app te koppelen los je het probleem zogenaamd op. Doe dit niet!

Phishingsite

Volgens de afzender van de e-mail moet je op de link in het bericht klikken om de foutmelding ongedaan te maken. De link verwijst naar een website die sprekend lijkt op de pagina van de echte SNS. Laat je hierdoor niet misleiden! Op de website staat een formulier open waar je zou moeten inloggen. Via deze phishingsite proberen criminelen je gegevens te ontfutselen. Met jouw gegevens kunnen ze bij je bankrekening om deze vervolgens te plunderen. Ze kunnen ook andere frauduleuze praktijken uitvoeren met jouw persoonlijke informatie.

SNS heeft hier niets mee te maken

SNS Bank heeft niets met deze valse e-mail te maken. Dit kun je onder andere zien aan de URL (in de adresbalk) van de phishingsite. Deze komt niet overeen met die van de echte SNS. Daarnaast zijn de linkjes op de malafide website allemaal vals.

Verwijder onmiddellijk

Verwijder dit bericht onmiddellijk. Heb je een dergelijke e-mail ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van SNS Bank.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd