De bezorging van jouw UPS-pakket zou zogenaamd zijn opgeschort. Om het pakket alsnog te kunnen ontvangen, moet je klikken op een valse link.
 

Om de sms zo geloofwaardig mogelijk te laten overkomen hebben de oplichters een pakketnummer (NL5896718) toegevoegd, maar dit is niet een officieel pakketnummer van de koeriersdienst. Een bericht van UPS bevat namelijk altijd een trackingnummer die begint met ‘1Z’. 

Aangezien elke oplichter een trackingnummer kan verzinnen, kun je op de website van UPS jouw pakket traceren. Zo weet je precies waar jouw pakket zich bevindt en of er überhaupt een pakket op jou wacht.

Valse mail UPS opgeschort pakket

Slordigheden

Bovenstaand bericht bevat twee taalfouten. Zo staan er punten tussen ‘UPS’ en staat er voor de link ‘Gaan op’. Dit is geen goed begin van een Nederlandse zin. Let dus altijd op meerdere kenmerken die op phishing wijzen en download onze gratis Opgelicht?!-app om op de hoogte te blijven van actuele phishingberichten (voor Android en iOS). 

Vals telefoonnummer

De sms is verstuurd door een ‘+4915226771138’. Dit is het landnummer Duitsland. Als je het nummer opzoekt in je webbrowser, blijkt dat er meer mensen hetzelfde bericht hebben ontvangen en het nummer als ‘gevaarlijk’ beschouwen.

Klik niet op de link

In de sms kun je klikken op de link ‘https://track-pakketnl.com’, maar dit is geen legitieme UPS-link. Een betrouwbare link van UPS bevat altijd ‘UPS’ in het webadres. 

Toch geklikt en (betaal)gegevens ingevuld? Contacteer je bank of creditcardmaatschappij en neem contact op met UPS om het bedrijf op de hoogte te stellen van de phishingpoging.

Lees ook