Heb jij een bericht gekregen van 'Zalando' over een verrassingspakket? Juich dan niet te vroeg! Deze e-mail is namelijk verstuurd door oplichters. Als je erin trapt, eindig je met een duur en onnodig abonnement.

Je Zalando-account is zogenaamd geselecteerd om een verrassingspakket te ontvangen. Het pakket is voor je gereserveerd en te claimen via de link in het bericht. Doe dit niet!

Mini-enquête

De link in het bericht stuurt je door naar een website met een mini-enquête. Nadat je deze hebt ingevuld, kom je op de prijzenpagina terecht. Hier kan je onder andere een nieuwe televisie, iPhone of Macbook kiezen. Om je vertrouwen te winnen, staat er onderaan de pagina een lijst met reacties. Deze mensen bestaan alleen niet. De foto's zijn namelijk van internet gehaald.

Proefabonnement voor tientallen euro's

Het maakt niet uit welke prijs je kiest: op elke prijzenpagina staat dat je meedoet aan een loterij. Dat betekent dat er een kleine kans is dat je jouw gekozen prijs ook daadwerkelijk krijgt. Bovenaan de prijzenpagina's staat dat je een proefabonnement op een website met onbeperkt entertainment afsluit. Na dit proefabonnement betaal je tientallen euro's per maand. Dat betekent dus dat je eindigt zonder prijs, maar met een ongewenste en dure abonnementsdienst.

Helaas krijg je niet zomaar zulke dure cadeautjes. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook. Deze valse mail kan je gerust weggooien.

Gerelateerd