Momenteel gaat er een valse mail uit naam van ICS rond, waarin staat dat het gebruik van je card tijdelijk is beperkt door een verdachte transactie. Pas hier voor op! Dit is een phishingmail.

In het bericht is te lezen dat er een transactie voor een enorm bedrag heeft plaatsgevonden. Omdat dit zogenaamd verdacht is, is het gebruik van je card beperkt. Je moet een formulier invullen om de blokkade op te heffen. Die kan je vinden via de link in het bericht.

Phishingsite

Klik niet! De link verwijst naar een phishingsite die ontzettend lijkt op de officiële pagina van ICS. Via deze neppagina probeert de afzender van het bericht je gegevens te bemachtigen. Via jouw inloggegevens krijgen oplichters toegang tot jouw creditcard. Die kunnen ze vervolgens misbruiken.

Gelijk verwijderen

Dit bericht kan je gelijk verwijderen, want ICS heeft niets met dit bericht te maken. Dit kan je onder andere zien aan de url van de pagina waar je inlogt. Ook staan er een aantal bedreigingen in het bericht, waaronder dat je card geblokkeerd blijft als je niet reageert. Twijfel je nog over de echtheid van een mail? Op de officiële website van ICS staat een e-mailadres waarmee je in contact kunt komen met het bedrijf.

Lees meer over phishing in ons dossier

Gerelateerd