Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Phishingmail ICS: ‘Het gebruik van uw Card is tijdelijk beperkt’

    Phishingmail ICS: ‘Het gebruik van uw Card is tijdelijk beperkt’

    Heb je een mail ontvangen van International Card Services (ICS) over dat “uw Card tijdelijk beperkt” is? Dit is een phishingmail. Identificeer jezelf niet!

    In de mail proberen online oplichters je ervan te overtuigen dat je geen toegang meer hebt tot de online omgeving van ICS en je creditkaart tijdelijk is beperkt vanuit veiligheidsoverwegingen. Om de beperking op te heffen en een nieuwe creditkaart te krijgen, zul je je account “zo spoedig mogelijk” moeten valideren. Laat je niet opjagen, want dit is nep. 

    Valse mail ICS Bron: Fraudehelpdesk

    Ga niet in op het stappenplan

    Om je ICS account te kunnen valideren zul je het stappenplan moeten doorlopen. Zo word je verzocht om op een onbekend webadres te klikken, zodat je hun pagina kan bezoeken. De oplichters wijzen je er ook nog op dat je de URL kan kopiëren en plakken in je browser. Bij dit soort e-mails is het verstandiger om een nieuw tabblad te openen en via icscards.nl in te loggen. Zo weet je zeker dat je niet op een valse link klikt. 

    Je kunt de link ook controleren door met je muis op het webadres te gaan staan. Kijk of de link overeenkomt met het officiële webadres van ICS. 

    Zo herken je een vals bericht van ICS

    Op de website van ICS wordt aandacht besteed aan phishing. Houd het volgende in de gaten:

    • Net als in de bovenstaande mail word je bij de meeste phishingmails uit naam van ICS onder druk gezet. Trap hier niet in. 
    • ICS medewerkers zullen nooit naar je gegevens vragen. Denk hierbij aan: je gebruikersnaam, wachtwoord, cvc-code, beveiligingscode, (3D Secure wachtwoord), creditkaartnummer en/of pincode.

    Creditkaart niet vergoed

    Belangrijk om te weten is dat de ICS je creditkaart niet vergoed als je een van de volgende gegevens doorspeelt naar een oplichter:

    • Creditcardnummer
    • Pincode
    • (3D Secure) wachtwoord
    • Een toegangscode 
    • Een sms-code
    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant