Opgelicht?! heeft meldingen binnengekregen van een phishingmail van 'Albert Heijn'. Pas op dat je hier niet intrapt. Het gaat om een winactie. Je maakt zogenaamd kans op een gratis cadeaukaart van 150 euro.

Het enige dat je hoeft te doen om kans maken op je 'gratis prijs' is het invullen van drie simpele vragen over je koopgedrag bij de populaire supermarktketen. Na het beantwoorden van de vragen wordt je doorgeleid naar een pagina waar je je gegevens kan invullen. Doe dit niet! Cybercriminelen gaan ervandoor met jouw gegevens.

Een goede manier om snel te zien of je te maken hebt met een phishingmail is door naar de afzender van de e-mail te kijken. Een Albert Heijn e-mail komt altijd van één van de volgende twee adressen: @nieuwsbrief.ah.nl of @ah.nl.

Nog een paar tips:

  • Albert Heijn geeft tijdens winacties nooit contanten, cadeaukaarten en -bonnen weg. Open dit soort e-mails dus niet maar verwijder ze meteen.
  • Albert Heijn zal nooit winacties verspreiden via sms of WhatsApp.
  • De website van Albert Heijn begint altijd met www.ah.nl. Als je in een e-mail met je muis over een link gaat zie je naar welke pagina de link wordt verwezen. Begint deze niet met www.ah.nl of community.ah.nl dan is het een nepwebsite.
  • Winacties zijn terug te vinden op www.ah.nl, community.ah.nl of op Facebook, Instagram of Twitter accounts.

Meer lezen over valse e-mails kan hier.

Gerelateerd