Heb je een e-mail ontvangen uit naam van ING waarin je bericht wordt over vernieuwde online diensten? Let dan op! Je hebt hier met een phishingmail te maken.

Volgens het bericht zou je je account nog moeten updaten om gebruik te kunnen maken van een vernieuwde online service.

Mobiel Bankieren App

De nieuwe service richt zich voornamelijk op de Mobiel Bankieren App van ING. Je kunt niet alleen met TAN-codes, maar ook via de mobiel bankieren app betaalverzoeken goedkeuren. Dat dit sinds een tijd mogelijk is, dat klopt. Maar deze e-mail is niet afkomstig is van ING.

E-mailadres

Dit blijkt onder andere uit het e-mailadres van de afzender van het bericht. Dit e-mailadres is niet van ING. Daarnaast geeft ING aan nooit via een e-mail te vragen naar je inloggegevens. Dat de e-mail niet uit handen van ING komt blijkt ook als je op de link in het bericht klikt. Via deze link zou je zogenaamd je account kunnen updaten om gebruik te maken van de nieuwe online diensten.

Phishingsite

De phishingsite waar je naar verwezen wordt heeft een URL (in de adresbalk) die niet van de officiële ING website is. Op de site is een inlogscherm zichtbaar waar je dient in te loggen. Doe dit niet! Als je hier je gegevens invult zullen ze in de handen van criminelen terechtkomen. Deze personen kunnen frauduleuze praktijken met jouw gegevens aangaan. Banken vragen nooit via een e-mail naar jouw inloggegevens.

Naar de prullenmand

Wij adviseren je het bericht naar je prullenmand te verslepen. Wil je meer weten over phishing en wat je ertegen kunt doen? Lees dan hier ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd