Opgelicht?! krijgt meldingen over een nepmail uit naam van de Rabobank. Hierin wordt geschreven dat je huidige bankpas binnenkort wordt vervangen. Om gratis een nieuwe pas aan te vragen, dien je op de link in de mail te klikken. Doe dit niet! Hierdoor komen oplichters aan al je gegevens.

Via de link in de mail kom je op een valse website uit, waar je al je persoonlijke gegevens moet invullen. Vervolgens proberen oplichters je bankpas in handen te krijgen, zodat ze geld van je rekening af kunnen halen.

Nieuwe pincode

Na het invullen van je persoonlijke gegevens, kom je op een pagina uit waarop wordt gevraagd om een nieuwe pincode in te voeren. Dit omdat je huidige te lang in gebruik is. Vervolgens wordt gevraagd om je bankpas op te sturen. Criminelen onderscheppen deze post en krijgen zo je bankpas én pincode in handen. Het is daarna een fluitje van een cent om geld van je rekening af te halen.

Advies

De website ziet er heel realistisch uit, maar deze mail kan je gewoon verwijderen. Voor tips over het herkennen van valse e-mailberichten kan je ons dossier lezen over dit onderwerp.

Gerelateerd