De nepmails van WoningNet ken je onderhand wel. Maar er gaat nu een nieuwe mail rond waarin het níét uitsluitend gaat over het betalen van inschrijfkosten. In het bericht, dat in de eerste instantie geloofwaardig lijkt, gaat het over de 'inactiviteit op uw account'.

Er bestaat een grotere kans dat je als gebruiker hierop klikt. Veel mensen die ingeschreven staan, reageren namelijk niet per se wekelijks op een woning. Wat ze wel doen is hun inschrijfduur opbouwen en eens in de zoveel tijd inloggen, waardoor je je mogelijk herkent in de 'inactiviteit op je account'.

Wat staat er in het nepbericht van ‘WoningNet’?

In het nepbericht staat het volgende: 'Beste heer/mevrouw, in verband met inactiviteit op uw account zullen wij binnen één week uw account definitief sluiten. Het heractiveren van uw inschrijving wordt hierbij mogelijk gemaakt. Wij vragen u hierbij éénmalig een bedrag van €0,01 te betalen. Hieronder leest u hoe u dit kunt doen.

Activeringslink

Uw inschrijving wordt actief na het bevestigen via onderstaande link. Deze link is 24 uur geldig. Klik op de link of kopieer deze naar uw browser: *********-********(Link). U kunt deze link maar 1 keer gebruiken. Na activering kunt u met uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op uw persoonlijke pagina. Uw gebruikersnaam is: #*******#.

Betalen van de inschrijfkosten

Als uw inschrijving actief is, kunt u inloggen en de inschrijfkosten via het betaalscherm betalen. Uw inschrijving is pas definitief als de kosten zijn betaald.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons op.

Met vriendelijke groet,

Deze e-mail is automatisch aangemaakt. U kunt deze e-mail niet beantwoorden.'

Wat kun je doen als je twijfelt over een bericht van WoningNet?

Het advies is uiteraard om niet op deze mail in te gaan. Bij twijfel kun je het beste telefonisch contact opnemen met WoningNet zelf. 'U kunt ons verder helpen met het onderzoek naar de daders door dit formulier in te vullen. Voor meer informatie belt u met het gratis nummer 0800-0202562', aldus de organisatie.

Zie ook de eerdere nepmails van 'WoningNet':

Bron: Fraudehelpdesk