Crypto-investeerders opgelet: nepbericht in omloop namens cryptocurrency exchange Bitvavo over het beperken van de toegang tot je gebruikersprofiel. 
 

De mail is afkomstig van ‘collierville@ifixandrepair.com’, dit is geen officieel mailadres van Bitvavo. Daarnaast wordt je dringend verzocht om via de link in het bericht veiligheidsmaatregelen te treffen. Bitvavo: “Als je vermoedt dat een e-mailbericht oplichterij is, open dan geen links of bijlagen die je ziet”. Zoek de website van Bitvavo zelf op en log in op je account. Zo weet je zeker dat je niet op een vals webadres klikt.

Valse mail Bitvavo

 Nieuwe wet- en regelgeving 

Criminelen sturen de afgelopen tijd veel nepmails rond namens Bitvavo met als aanleiding ‘de nieuwe wet- en regelgeving in Nederland’. Het doel van deze berichten is altijd hetzelfde: jou laten klikken op een neplink. Blijf als crypto-investeerder via pushberichten op de hoogte van dit onderwerp via onze gratis Opgelicht?!-app (voor Android en iOS). 

Beperkingen opleggen

In de phishingmail staat dat als je niet binnen twee kalenderdagen actie onderneemt, Bitvavo jouw funds permanent beperkt tot de situatie verholpen is. Ook zal er een herinneringsbedrag van 46,32 euro gefactureerd worden om dit te herstellen. Geen paniek, want criminelen proberen hiermee alleen een vals gevoel van urgentie te creëren.

Oh nee, toch geklikt

Heb je de rode vlaggen die op phishing wijzen over het hoofd gezien en op de link geklikt? Neem contact op met Bitvavo als je jouw accountgegevens hebt ingevuld. Betreft het betaalgegevens? Contacteer dan je bank of creditcardmaatschappij.

Lees ook