Heb je een e-mail ontvangen uit naam van PostNL met de mededeling dat een pakketje niet bezorgd kon worden? Let dan goed op!

Het bericht is opgemaakt in stijl van PostNL en lijkt verstuurd te zijn door het postbedrijf. Het tegendeel is echter waar, de e-mail is afkomstig van criminelen.

PostNL Pakketpunt

Volgens het bericht zou er geprobeerd zijn om een pakketje bij je af te leveren, maar was er niemand aanwezig om het in ontvangst te nemen. Je zou je pakket kunnen afhalen bij een PostNL Pakketpunt. Je moet volgens de mail wel de Track en Trace informatie meenemen.

Malware

De Track en Trace informatie kun je downloaden als je op de link in de e-mail klikt. Doe dit niet! Als je op deze link klikt, wordt een bestand gedownload. Dit is malware. Je computer wordt besmet met gevaarlijke software. Met deze software proberen criminelen mee te kijken op je computer of deze over te nemen.

E-mailadres afzender

De afzender van dit bericht is no-reply@post.nl. PostNL geeft aan dat de e-mails die zij versturen afkomstig zijn van een e-mailadres dat eindigt op postnl.nl. Ziet het e-mailadres van het bericht dat je hebt ontvangen er niet zo uit? Dan heb je met een valse e-mail te maken.

Advies: verwijderen

Als je dit bericht hebt ontvangen, verwijder het dan onmiddellijk. Twijfel je toch aan de echtheid van een dergelijke e-mail? Neem dan een kijkje op de pagina over valse e-mails op de website van PostNL.

Je kunt hier meer lezen over malwaremails

Gerelateerd