Uit naam van Albert Heijn wordt een valse e-mail verstuurd. In het bericht staat dat jouw bonuskaart is geselecteerd voor een leuke prijs. Het is echter niet de supermarktketen die deze e-mail heeft verstuurd.

De valse e-mail begint met de mededeling dat het bijna Pasen is. Hierdoor zou 'Albert Heijn' een actie hebben opgezet waarmee ze enkele klanten leuke extra's geven. Jouw Bonuskaart is zogenaamd geselecteerd voor een AH-cadeaukaart ter waarde van 250 euro.

Persoonlijke gegevens

De link in de e-mail verwijst naar een pagina waar je jouw persoonlijke gegevens dient in te vullen. Vervolgens moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden. In de algemene voorwaarden staat dat de actie niet afkomstig is van Albert Heijn, maar van een marketingbureau.

Actievoorwaarden

Door akkoord te gaan met de algemene voorwaarden, ga je automatisch ook akkoord met de actievoorwaarden. Om de actievoorwaarden te kunnen inzien, moet je naar een andere site gaan. De URL van de site waar deze voorwaarden wel worden vermeld, ontbreekt echter. Na wat Google-werk, is de betreffende site nog altijd spoorloos. Als je aan de actie meedoet, is dus niet helemaal duidelijk waar je allemaal mee akkoord gaat.

Spam en telefoontjes

Wat wel duidelijk is, is dat je akkoord gaat met allerlei telefoontjes en e-mails van verschillende bedrijven. Bedenk goed of je dit wil, voordat je deelneemt.

iPhone

Uit de algemene voorwaarden blijkt ook dat je helemaal niet bent geselecteerd voor een AH-cadeaukaart van 250 euro. De actie blijkt een promotioneel kansspel te zijn, waarmee je een iPhone kunt winnen. Nadat je jouw persoonlijke gegevens hebt ingevuld en ingestuurd, wordt duidelijk dat je eerst naar een telefoonnummer moet bellen voor een wincode. Dit nummer kost één euro per minuut. Enkel met deze wincode kun je in aanmerking komen voor een iPhone.

Meer weten?

Wil je meer weten over misleidende winacties? In dit artikel vind je meer informatie.

Gerelateerd