Van regenkleding en rugzakken tot windjacks en hoeden: webwinkel ‘cotopaxigoods.shop’ verkoopt het allemaal. En óók nog eens met 80 procent korting. Althans, dat lijkt zo. 

Op het eerste gezicht ziet de site er heel betrouwbaar uit. Er worden professionele foto’s gebruikt en er wordt geadverteerd met hele aantrekkelijke prijzen. Toch zijn deze producten te mooi om waar te zijn en worden onder de marktwaarde geprijsd, meldt het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie.

Bevindingen van de politie 

  • De webwinkel is te linken aan andere malafide webwinkels, zoals ‘cotopaximarket.shop’.
  • Op de website kan enkel betaald worden met creditcard.
  • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
  • Op de website wordt misbruik gemaakt van een bezoekadres, vestigingsadres of postadres.

De webshop is opgenomen op de zwarte lijst van malafide handelspartijen van het LMIO van de politie.  

Ik heb spullen gekocht bij deze webshop, wat nu?!

Schaam je niet, want het kan iedereen overkomen. Check of je misschien je geld terug kunt krijgen en leer valse webwinkels sneller herkennen met deze tips. Op de hoogte blijven van actuele valse webwinkels? Download dan onze gratis Opgelicht?!-app en zet de meldingen voor ‘malafide webshops’ aan (voor iOS en Android).

Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

Lees ook