Een e-mail ontvangen van 'Efteling Klantenservice' met de boodschap dat je als Mysteryguest naar de Efteling mag? Juich niet te vroeg! Deze e-mail komt niet bij het pretpark vandaan. Ook hier zit een bedrijfje achter dat uit is op jouw gegevens.

Opgelicht?! krijgt meldingen over een e-mail die op het eerste gezicht verstuurd lijkt door de klantenservice van de Efteling. In het bericht staat onder meer de volgende tekst:

Gefeliciteerd! Wil jij op onze kosten naar De Efteling met 6 personen? Meld je dan direct aan als Mysteryguest!

Om je aan te melden moet je een aantal vragen beantwoorden. Vervolgens krijg je te zien dat je bent geselecteerd als Mysteryguest kandidaat. Om verder te gaan dien je allerlei persoonsgegevens in te vullen en akkoord te gaan met verschillende voorwaarden. Als je hiermee instemt, geef je de 'sponsoren' van de actie toestemming om je per e-mail of telefonisch te benaderen. Dit kan een hoop reclame e-mails en ongewenste telefoontjes opleveren.

Winkans nihil

De kans dat je de beloofde kaartjes ontvangt is heel erg klein. Uit de algemene spelvoorwaarden valt op te maken dat het om een loting gaat, waarbij na iedere 20.000 aanmelders een deelnemer getrokken wordt. Het is nog maar de vraag of zoveel mensen meedoen aan de actie. Ook kan volgens de spelvoorwaarden een alternatief worden aangeboden met een vergelijkbare waarde.

Gerelateerd