Dagelijks ontvangt Opgelicht?! meldingen over valse e-mails die uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) worden verstuurd. In deze berichten staat dat je een openstaand bedrag moet betalen. Trap hier niet in!

Je zou bijvoorbeeld een beschikking en twee aanmaningen hebben ontvangen vanwege het overtreden van een verkeersvoorschrift. Daarom moet je zo snel mogelijk een flink bedrag overmaken naar een rekeningnummer dat in de e-mail wordt genoemd. Doe dit niet!

Vals rekeningnummer

In de e-mails worden rekeningnummers genoemd die niet van het CJIB zijn, maar van oplichters of katvangers. Op de website van het CJIB kun je precies zien welke rekeningnummers de organisatie gebruikt.

Truc populair bij oplichters

Deze truc is populair bij oplichters. Opgelicht?! ontvangt dagelijks meldingen over e-mails die zogenaamd van het Centraal Justitieel Incassobureau afkomstig zijn. Onthoud goed dat het CJIB nooit een boete of aanmaning per e-mail stuurt. Ook worden soms per post valse boetes verstuurd. We raden je aan altijd contact op te nemen met het CJIB wanneer je twijfelt aan de echtheid van dergelijke berichten.

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van de laatste alerts? Like Opgelicht?! op Twitter en Facebook.

Gerelateerd