Het nieuws over de bloedprikbende die ouderen met een nieuwe babbeltruc probeert te bestelen deed begrijpelijkerwijs nogal wat stof opwaaien. Mensen op leeftijd bestelen door middel van verzinsels en listige praatjes is al niet bepaald heldhaftig te noemen, door daadwerkelijk bloed af te nemen wordt ook de lichamelijke integriteit van de slachtoffers geschonden. Er zijn meer beelden van de daders verspreid.

De bende sloeg eerder toe in Utrecht en later in zowel Eindhoven als Delft. Inmiddels zijn er ook meldingen binnengekomen uit Amsterdam, Ouderkerk a/d Amstel en Goirle. Volgens Opsporing Verzocht - dat in de uitzending van 29 oktober aandacht aan de zaak besteedde - opereert de groep in wisselende samenstellingen en maken ze gebruik van verschillende smoezen om zich naar binnen te praten.

Eenmaal over de drempel weten ze vaak in een handomdraai hun slag te slaan. Na het afnemen van bloed wordt een verhaal opgehangen over medicatie waarvoor bijbetaald moet worden. Dat kan via een mobiel pinapparaat. De pincode wordt afgekeken en de bankpas wordt in een onbewaakt ogenblik buitgemaakt, waarna de rekeningen van de slachtoffers worden leeggetrokken.

Er zijn bewakingsbeelden beschikbaar van de verdachten.

Beeld verdachte Utrecht - 14 oktober 2019
Beelden verdachten Eindhoven - 17 oktober 2019 (I)
Beelden verdachten Eindhoven - 17 oktober 2019 (II)

Bron: Opsporing Verzocht