Volgens een e-mail, zogenaamd van Jumbo, kom je in aanmerking voor een cadeaukaart ter waarde van duizend euro. Trap er niet in, klik niet op links en laat je gegevens niet achter! Het bericht is vals.

'We staan opnieuw bovenaan als goedkoopste supermarkt in NL', zo staat in het bericht. Om dat te vieren zouden 150 willekeurige klanten een cadeaukaart krijgen. Laat je niet verleiden: het bericht is niet afkomstig van Jumbo, en je komt dus niet in aanmerking voor een cadeaukaart!

Waardebonnen aangeboden

Jumbo schrijft op de website: 'Via social media, e-mail, SMS en WhatsApp zijn er (win)acties in de omloop die niet afkomstig zijn van Jumbo. Al kan het soms lijken dat ze wel door Jumbo verzonden zijn. In de berichten worden vaak Jumbo waardebonnen ter waarde van €100, €250, €500, €1000 of gratis krasloten aangeboden'. 

Op de website geeft de supermarkt tips om valse winacties te herkennen: 'Als je in de mail met de muis over de link gaat kijk dan goed naar de webpagina waar naar verwezen wordt. Bij Jumbo is dit: service.jumbo.com. Klik nooit zomaar op een link in de mail, WhatsApp of sms'.