Pas op voor een e-mail uit naam van 'Triodos Bank' waarin staat dat je een nieuwe Identifier moet aanvragen. Het is phishing.

Volgens de e-mail is het voor sommige klanten niet meer mogelijk om gebruik te maken van 'Triodos internet bankieren' met het oudere type Identifier. Dit komt zogenaamd door een update van de website.

Aanvragen 'vernieuwde Identifier'

In het bericht staat dat je de vernieuwde Identifier kan aanvragen door op de button 'Aanvragen' te klikken. Als je dit doet, kom je terecht op een website die niet van echt te onderscheiden is. Hier dien je je gebruikersnummer in te vullen. Doe dit niet. Wanneer je probeert door te klikken naar andere pagina’s, kom je erachter dat het een valse e-mail betreft. Je kunt deze namelijk niet openen. Het enige wat je dus kan doen, is je gegevens invullen. De bank zou dit nooit op deze manier doen. Criminelen proberen je geld afhandig te maken!

Advies: Negeer het bericht!

Wij adviseren je dit bericht te negeren en direct te verwijderen. Bij twijfels aan dergelijke mails, kun je contact opnemen met Triodos Bank. Wil je meer informatie? Lees ons artikel over phishingmails.

Gerelateerd