De Rabobank is populair onder internetoplichters. 'Nieuwe betaalpassen' die klaar liggen voor verzending, betaalpassen aanvragen of 'verouderde wereldpassen' vervangen. Het zijn allemaal manieren om nietsvermoedende rekeninghouders geld af te troggelen.

De Rabobank waarschuwt klanten dan ook voor de valse e-mails. Ze drukken mensen op het hart dat zij nooit maar dan ook nooit klanten vragen om hun betaalpas op te sturen. Doe dit dan ook niet! De bankpassen worden eenmaal opgestuurd uit de brievenbus gehengeld.

De e-mails lijken steeds echter door de groeiende vaardigheid van criminelen en zijn er steeds moeilijker uit te pikken. Twijfel je over de echtheid van een e-mail raadt de Rabobank je aan het volgende te doen: stuur je email door naar valse-email@rabobank.nl en verwijder de e-mail uit je mailbox en uit de prullenbak.

Tip: wat kun je zelf doen?

Klik niet op de links! Door je cursor bij de link te houden zie je snel genoeg naar welke website je wordt doorverwezen. Een goede manier om snel te zien of een e-mail pluis is.

Meer tips om zelf te controleren of een e-mail echt is of niet vind je hier.

Bron: Rabobank

Gerelateerd