Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Rabobank stopt met scanner voor online bankieren

  Rabobank stopt met scanner voor online bankieren

  Mensen die internetbankieren bij Rabobank, hoeven over een jaar geen gebruik meer te maken van een apart kastje om betalingen te verifiëren. De bank doet de zogeheten Rabo Scanner binnen een jaar de deur uit, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in de Telegraaf.

  'Het belangrijkste is een combinatie van veiligheid en gebruiksgemak. Je ziet dat de technologie zo snel voortschrijdt, dat we zonder dit ding verder kunnen', verklaart een woordvoerder.

  Gemakkelijkere beveiligingsmethodes

  Het grootste euvel van het apparaatje, dat speciale kleurcodes van de bankpas afleest, was dat die voor de ene betaling wel nodig was en voor de andere niet. Nu er genoeg geschikte alternatieven voor de beveiliging zijn, gaat Rabobank op zoek naar gemakkelijkere beveiligingsmethodes.

  Alternatieven

  Wat er in de plaats van het kastje komt, weet Rabobank nog niet. De bank denkt aan systemen met een vijfcijferige codes of technologieën als vingerafdruk- of gezichtsherkenning.

  Scanner blijft nog beschikbaar

  Klanten van bank die toch erg hechten aan de Rabo Scanner, waarvan er meer dan 5 miljoen in omloop zijn, kunnen deze overigens wel blijven gebruiken voor internetbankieren. De bank voorziet echter dat klanten die overwegend mobiel bankieren het apparaatje snel van de hand zullen doen.

  Bron: ANP

  Gerelateerd

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant