De Kamer van Koophandel waarschuwt op haar website over een mail die momenteel rondgaat. In deze mail worden ondernemers aangesproken over een nieuwe digitale sleutel die aangevraagd moet worden. 82% van de ondernemers moet dat nog doen, zo staat te lezen en dat kan geheel kosteloos, volgens de afzenders.

Helemaal kosteloos is het niet, want de link die achter een van de woorden verstopt zit in de mail is uit op inloggevens. Gelukkig geven de meeste browsers deze link op dit moment aan als misleidende website. Nu is onze redactie nooit te beroerd om toch even door te klikken. De website uit de mail die wij ontvingen is op dit moment niet te bereiken, maar dat betekent niet dat er niet alweer een back-up klaarstaat voor de volgende ronde phishingmails. 

Ook de afzender van het bericht geeft al prijs dat het foute boel is. Dat is kamervankoophandelvk@planet.nl en het bericht wordt niet alleen door ondernemers, maar ook door particulieren ontvangen die niets te maken hebben met het handelsregister. Al met al het advies deze email direct door te sturen naar de prullenbak en het emailadres eventueel te blokkeren.

Lees ook