Een giftcard van €1000,- voor de Albert Heijn winnen? Dat klinkt aantrekkelijk! In een e-mail die nu rondgaat staat dat je kans maakt op deze prijs. Laat je niet misleiden door deze 'winactie'.

In de e-mail wordt je de vraag gesteld of Albert Heijn of Willem-Alexander de oprichter van supermarktketen Albert Heijn is. Als je het juiste antwoord op deze vraag aanklikt, kom je op een website terecht waar je nog meer vragen gesteld worden.

Winkans=nihil

Na de vragen beantwoord te hebben wordt er naar je gegevens gevraagd. We raden je af deze in te vullen. Als je de algemene voorwaarden opent kun je namelijk lezen dat de actie is georganiseerd door een marketingbureau uit Estland. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan hun sponsoren. Deze sponsoren zullen je lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten. En of je de giftcard kunt winnen? Dat betwijfelen we ten zeerste.

Afmelden voor e-mails

Onderaan de e-mail staat geschreven dat je je elk moment voor dit soort e-mails kunt afmelden. Je zou dan op de bijgevoegde link moeten klikken. Doe dit niet! Je zegt je abonnement op dit soort e-mails niet op door op de link te klikken.

Voorkom spam

Voorkom dat je mailbox volstroomt met spam en verwijder dit bericht. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Check dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd