Ledger mailt je zogenaamd dat er een datalek is geweest. Jij dient jouw ‘recovery phrase’ te verifiëren, zodat je zeker weet dat je crypto bezittingen veilig zijn.

Op een Ledger hardware wallet kun je jouw cryptocurrencies zoals Bitcoin, memecoins en andere altcoins veilig opslaan dankzij een security chip. Deze zou niet kunnen gehackt worden. Hackers spelen hier slim op in door phishingberichten te versturen uit naam van Ledger. Hiermee proberen ze je wijs te maken dat je je gegevens moet delen. 

Ledger waarschuwt hun gebruikers

Ledger waarschuwt op hun website dat zodra iemand jouw ‘recovery phrase’ bestaande uit vierentwintig woorden heeft bemachtigd, ervandoor kan gaan met jouw crypto. Deel dus nooit ergens anders deze ‘recovery phrase’ (oftewel herstelzin van vierentwintig woorden), behalve op jouw Ledger apparaat. Ook meldt Ledger op zijn website dat zij nooit zullen vragen om jouw herstelzin. 

Het crypto wallet bedrijf waarschuwt ook op de website om nooit transacties op jouw Ledger Nano apparaat te valideren indien jij niet de ‘eigenaar’ bent van deze transactie. In phishingberichten wordt vaak gedreigd dat jouw apparaat zal worden geblokkeerd of gedeactiveerd. Ledger geeft aan dit nooit te doen.

Phishingbericht namens Ledger | Bron: Fraudehelpdesk

Op de hoogte blijven van online oplichting? Met onze gratis Opgelicht?!-app maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

Heb je toch op de link geklikt?

Wees niet te hard voor jezelf, dit kan iedereen overkomen. Voer een virusscan uit in verband met malware. Verander ingevoerde wachtwoorden en neem direct contact op met Ledger voor passende hulp. 

LEES OOK: