Uitgescholden worden na een afwijzing, een domein dat uit wraak wordt gekocht om door te linken naar pornografisch materiaal en opdringerige, dreigende telefoontjes. Het leest als een klucht, maar het is toch echt de handelswijze van Trademark Office, dat zich tegenwoordig TMO International noemt. En dan hebben we de verzonnen Google-recensies nog niet eens genoemd. Word je gebeld over een domeinnaam die op het punt staat om gekaapt te worden? Zeg dat je geen interesse hebt en hang op.

De redactie van Opgelicht?! sprak deze week een tiental gedupeerden over hun recente ervaringen met Trademark Office, dat zich ondanks het feit dat het bedrijf herhaaldelijk door de rechter op de vingers is getikt nog altijd lijkt te specialiseren in agressieve en misleidende telefonische acquisitie wat betreft de verkoop van domeinnamen, iets waar veel ondernemers en kleine zelfstandigen helaas over kunnen meepraten.

Telefonische navraag bij het bedrijf levert niets op: een medewerker bijt ons toe dat we het nummer van de directeur 'maar bij de Kamer van Koophandel moeten opvragen', maar als we dat daadwerkelijk doen, blijkt dat zijn nummer überhaupt niet in gebruik is. 

Nogmaals: belt iemand jou namens 'Trademark Office' of 'TMO International' met een vaag verhaal over een partij die op het punt staat om een domeinnaam te kapen? Zeg dan meteen dat je geen belangstelling hebt en hang op. Wil je meer weten over telefonische acquisitiefraude rondom domeinnamen? Volg dan onderstaande link.

Hoe herken ik telefonische acquisitiefraude?