Er is een e-mail in omloop waarin staat dat International Card Services (ICS) een dubbele beveiliging invoert. Je moet dan niet alleen met een wachtwoord, maar ook met een code die je op je mobiele telefoon ontvangt inloggen. Ondanks dat het creditcardbedrijf echt gebruik maakt van de dubbele beveiliging, is deze e-mail nep.

Je zou de beveiliging kunnen activeren door op de link in het bericht te klikken. We adviseren je ten zeerste dit niet te doen. De link verwijst naar een webpagina die sprekend lijkt op die van de echte ICS. Laat je hierdoor niet misleiden!

Phishingsite

Op de website zie je een inlogscherm openstaan waar je je gegevens zou moeten invoeren. Als je dit doet, komt jouw persoonlijke informatie in handen van criminelen terecht. Je kunt onder andere aan de URL (in de adresbalk, zie afbeelding) zien dat dit een phishingsite is. ICS heeft niets met deze malafide e-mail te maken.

Verwijder onmiddellijk

Verwijder deze e-mail onmiddellijk. Zo voorkom je dat oplichters met jouw creditcardgegevens aan de haal gaan. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over e echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ICS. Ook kun je ons artikel over het herkennen van valse e-mails lezen.

Blijf op de hoogte, like Opgelicht?! op Facebook

Gerelateerd