'Dit is je geluksdag!' Dit is de openingszin van een e-mail die zogenaamd van Albert Heijn afkomstig is. Het is je geluksdag aangezien je een cadeaubon ter waarde van €250,- gewonnen zou hebben. Dit blijkt echter niet het geval, je hebt met een misleidende winactie te maken.

Je hoeft alleen maar op de button in het bericht te klikken om je gewonnen prijs te innen.

Geen cadeaukaart

De button verwijst je door naar een website waar je een aantal vragen worden gesteld. Vervolgens dien je je gegevens in te vullen. We raden je ten zeerste af dit te doen. Onderaan de pagina staat namelijk geschreven dat Albert Heijn niets met deze winactie te maken heeft. Je hebt dus geen cadeaukaart gewonnen.

Sponsoren

Daarnaast kun je in de algemene voorwaarden lezen dat de afzender van het bericht een marketingbureau is. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan sponsoren van de actie. Deze sponsoren willen je op hun beurt lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

E-mailadres afzender

Ook in de e-mail zelf is zichtbaar dat de supermarktketen niet de echte afzender van het bericht is. Het e-mailadres van de afzender komt namelijk niet overeen met het adres van de echte Albert Heijn.

Verwijder het bericht

We adviseren je het bericht te verwijderen uit je mailbox. Op die manier voorkom je dat je veel spamberichten zal ontvangen. Wil je meer tips om te voorkomen dat je inbox volstroomt met spam? Lees het in ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd