Nu steeds meer mensen investeren in crypto, proberen oplichters ook via deze weg hun slag te slaan. Het gaat hierbij onder andere om verificatiemails. Het meest recente exemplaar is afkomstig van 'Trust Wallet', de officiële wallet van Binance. 

Binance is een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld. In 2018 werd Trust Wallet onderdeel van het Binance-ecosysteem.

Nepmail 'Trust Wallet'

Oplichters zijn zich hiervan bewust en proberen op allerlei manieren aan inloggegevens en 'private keys' te komen. In de mail wordt dan ook gevraagd om je wallet te verifiëren. Je kunt het volledige bericht hier lezen: 

Inhoud nepmail:

Van: Trust Wallet

 

Onderwerp: Attention!

 

Dear customer,

 

Our system has shown that your Trust Wallet has not yet been verified. This verification can be done easily via the page below.

 

Due to the new update of NFT’s, all unverified accountswill be suspended on (...).

 

We’re sorry for any inconvenience we cause with this, but please keep in mind that our intention is to keep ourcustomers safe and happy.

 

Thank you for your understanding.

 

****** your ****** (Link)

 

If the button above doesn’t work, try the page below.

 

***** here (Link)

 

For further assistance with this issue, please contact our support team [****](Link).

Let op de volgende zaken

  • Check de link: maak altijd gebruik van een goede downloadlink als je een app/wallet installeert. Hetzelfde geldt ook voor het gebruik van een ​​decentralized exchange (dex) als PancakeSwap en Uniswap. Check de websitelink dus ook goed!
  • Klik nooit zomaar op een link, ook niet in je mailbox. Check de afzender en contacteer de partij zelf bij twijfel. Gebruik de contactgegevens vanuit de apps of op de officiële websites.
  • Maak geen screenshot van je 'recovery phrase', maar schrijf het op.
  • Pas op voor malware.
  • Maak gebruik van een hardware wallet.

Lees ook:

Bron: Fraudehelpdesk