Heb je een bericht in je inbox waarin 'KPN' schrijft dat je e-mails hebt ontvangen die je nog niet kunt lezen? Trap hier dan niet in! Je hebt met een phishingmail te maken.

De e-mails zijn zogenaamd te groot. Aangezien je op 85% van je e-mailquotum zit kun je de berichten niet openen tot je meer ruimte in je inbox hebt gecreëerd. De nieuwe ruimte zou je gratis kunnen aanvragen.

Phishingsite

Dit kun je doen door op 'bijwerken' te klikken. Wij adviseren je ten zeerste om dit niet te doen. De link verwijst namelijk naar een valse inlogpagina waar je je gegevens in dient te vullen. De afzender van de e-mail kan met jouw inloggegevens frauduleuze praktijken aangaan. KPN heeft niets met dit bericht te maken. Op de pagina over phishing op de officiële website van het telecombedrijf worden meer dingen duidelijk. Ten eerste komt het e-mailadres van de afzender van de e-mail niet overeen met het adres van KPN. Ten tweede komt de URL (in de adresbalk) van de phishingsite niet overeen met de officiële inlogpagina van KPN.

Naar de prullenmand

Dit lijken ons genoeg redenen om de e-mail naar de prullenmand te verslepen. Wil je meer lezen over phishing en wat je ertegen kunt doen? Lees dan ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd