Een 83-jarige vrouw uit Zaandam is slachtoffer geworden van een pinpaswisseltruc. Een vrouw die zich voordeed als bloemenbezorgster wist op slinkse wijze haar bankpas te stelen.

Op maandagochtend 28 augustus werd er bij het slachtoffer aangebeld. Voor de deur stond een vrouw die haar een bosje bloemen aanbood, waar ze overigens wel per pin voor moest betalen. Toen het slachtoffer de situatie achteraf niet helemaal vertrouwde, kwam ze erachter dat ze was opgelicht.

Groot geldbedrag

Tot grote schrik van het slachtoffer zag ze dat er een groot geldbedrag van haar rekening was afgeschreven. Ze kwam erachter dat de vrouw aan de deur haar bankpas op sluwe wijze had weten te verwisselen met een ander. Het slachtoffer heeft haar rekening direct geblokkeerd.

Signalement

Er is een beperkt signalement van de dader bekend. Het gaat om een vrouw, rond de 55 jaar, hoogblond haar in een staart. Zij droeg die dag een zwarte jurk.

Meer weten?

Lees onze tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc. Bespreek deze met ouderen in je omgeving. Zij zijn vaak doelwit van deze oplichtingspraktijken.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd