Maandag 28 januari staan 5 verdachten van de 'bankpasbende' voor de rechtbank. Ze worden verdacht van o.a. oplichting, computervredebreuk en diefstal in vereniging. De bende verstuurde phishingmails. Daarin schreven ze dat de bankpas van het beoogde slachtoffer vervangen en gerecycled moest worden.

Op een website die sprekend leek op die van een echte bank, moesten slachtoffer de pincode invullen en vervolgens hun bankkaart opsturen. De bendeleden hengelden de opgestuurde bankpassen vervolgens uit de brievenbus. Met de pincode plunderden zij vervolgens de bankrekeningen van tientallen slachtoffers.

Het cybercrimeteam Noord Holland heeft zich destijds vastgebeten in deze omvangrijke fraudezaak. Het gespecialiseerde politieteam legde zo een bende bloot die door het hele land slachtoffers maakten.

Al jaren gevolgd door Opgelicht?!

Opgelicht?! volgt de Amsterdamse bankpasbende al jaren. Met verborgen camera lieten wij de geraffineerde werkwijze van de bende zien. Naar aanleiding van die beelden kon een jonge vrouw worden aangehouden die nu terecht staat. Ook drie hoofdverdachten die het brein achter de operatie zouden zijn, moeten in het verdachtenbankje verschijnen.

Gerelateerd