Maandagmiddag 27 februari werd 86-jarige vrouw uit Amsterdam het slachtoffer van een babbeltruc. Met een smoes over lekkage wisten twee oplichters zich bij haar naar binnen te praten. Vervolgens werd ze bestolen van haar sieraden.

Als die middag rond 16.00 uur aangebeld wordt bij de bewoonster, staat een man in werkkleding voor de deur met het verhaal dat de bovenburen problemen hebben met de wasmachine. Hij zegt dat de vrouw mogelijk lekkage heeft. De vrouw laat de man binnen en hij controleert in de keuken of er iets van de zogenaamde lekkage te zien is. De man vertrekt, maar een paar minuten later gaat wederom de bel. Dit keer is het een andere man die toch nog even goed komt kijken of er echt geen lekkage is. Deze man loopt achter de vrouw aan naar de keuken. Hierbij laat hij waarschijnlijk de deur openstaan zodat de man die eerder aanbelde de woning binnen kan komen.

Sieraden verdwenen

Na een paar minuten kletsen gaat de man weg. Het slachtoffer ziet op dat moment zijn handlanger op de galerij, met een witte deken in zijn handen. Wanneer de vrouw ’s avonds haar eigen witte deken niet kan vinden, komt ze erachter dat de man haar deken in zijn handen had. Ze ontdekt dan dat er meerdere doosjes sieraden uit haar woning zijn verdwenen.

Bron: politie.nl

Gerelateerd