Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Drie bejaarde vrouwen slachtoffer van dezelfde babbeltruc

  Drie bejaarde vrouwen slachtoffer van dezelfde babbeltruc

  Op donderdagavond 2 augustus zijn een 88-jarige vrouw uit Heemstede, een 92-jarige vrouw uit Bennebroek en een 94-jarige vrouw uit Zandvoort het slachtoffer geworden van dezelfde babbeltruc. Met een smoes over lekkage bij de bovenburen wist een oplichter zich bij hen naar binnen te praten.

  De man deed zich bij de slachtoffers in Zandvoort en Heemstede voor als medewerker van een loodgietersbedrijf. In Bennebroek zou hij voor een waterleidingbedrijf te werken.

  Lekkage bij de bovenburen

  Het verhaal van de oplichter was in alle gevallen hetzelfde. Hij vertelde dat de bovenburen lekkage hadden en dat hij was gestuurd om de woningen van de slachtoffers te controleren. De bewoonsters lieten de zogenaamde loodgieter binnen. De man inspecteerde de huizen en vertrok enige tijd later weer. De vrouwen kwamen er toen achter dat de man de woningen niet had gecontroleerd op waterschade, maar dat hij hen bestolen had. De man wist meerdere sieraden en geld buit te maken.

  Mogelijk twee 'loodgieters'

  Volgens de politie is het goed mogelijk dat de man niet alleen te werk ging. Eén van de slachtoffers heeft namelijk twee mannen bij haar aan de deur gehad, echter is er maar één bij haar binnen geweest. Ook verschillen de opgegeven signalementen van elkaar wat kan betekenen dat de mannen elkaar afwisselden.

  Signalementen

  Het slachtoffer uit Zandvoort beschreef de man als een blanke, opvallend lange man van ongeveer 40 jaar. De man is fors van postuur en droeg donderdagavond een lange witte jas. De dame uit Heemstede gaf aan dat zij bezoek kreeg van een licht getinte man met een normaal postuur en zwart haar. Hij is rond de 1,90 meter en heeft een smal gezicht. Hij droeg een wit shirt met diverse letters en een lichte broek met daaronder zwarte schoenen. Wat de vrouw opviel, waren de grote zwarte schoenen die de man droeg. Het slachtoffer uit Bennebroek wist te vertellen dat zij een blanke man tussen de 30 en 40 jaar oud over de vloer had. De man heeft kort, zwart haar en heeft een fors postuur. Hij droeg een wit shirt met diverse letters en een zwarte korte broek.

  Mogelijk meer slachtoffers

  De politie sluit niet uit dat er meerdere slachtoffers zijn die nog geen aangifte of melding hebben gedaan en roept mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt zich te melden. Ook is de politie op zoek naar getuigen. De politie is te bereiken via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

  Advies: laat niemand binnen

  Staat er iemand aan de deur? Ken je degene niet? En verwacht je geen bezoek? Laat dan niemand binnen, wat ze ook verzinnen! Meer tips om babbeltrucs te voorkomen.

  Bron: www.politie.nl

  Gerelateerd

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant