Een hoogbejaarde inwoonster (96) van Haarlem heeft door kordaat optreden diefstal door een babbeltruc weten te voorkomen. De vrouw versperde drie oplichters de weg met haar rollator en wist ze haar huis uit te jagen.

Toen de vrouw zaterdagmiddag 29 april terugkwam van een wandeling, stond een jonge vrouw voor de deur van haar flatwoning aan de Laan van Parijs in Haarlem. Ze vroeg om pen en papier. Ondanks het feit dat de bewoonster de jonge vrouw vroeg buiten te wachten, liep deze toch mee naar binnen. In een flits zag de bewoonster dat er ook nog een andere vrouw en een man binnenkwamen. Met haar rollator versperde de alerte bejaarde hen de weg. In duidelijke bewoordingen riep ze dat het drietal moest vertrekken, wat zij toen ook deden. Er is niets gestolen.

Signalement

De vrouw die de bewoonster aansprak is rond de 20 jaar oud, 1.65m tot 1.70m groot, heeft een normaal postuur, was netjes gekleed en heeft donker haar en bruine ogen en sprak Nederlands met een accent. De andere vrouw had ook donker haar en droeg donkere kleding. De man in het gezelschap was ook rond de 20 jaar oud, heeft een slank postuur en is tussen 1.70m en 1.80m lang. Hij droeg nette witte kleding en heeft kort donker haar. Ook hij sprak Nederlands met een accent. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.

Bron: politie.nl

Gerelateerd