Mediasales.nl is de zoveelste malafide webshop waarbij oplichters er niet voor terugdeinzen om bestaande bedrijfsgegevens te misbruiken en jou honderden euro's uit de zak te kloppen. De politie waarschuwt dat je hier niets moet kopen.

Het LMIO heeft een melding ontvangen over Majorsales.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide website. Dat is gebleken uit:

  • Het LMIO heeft (vooralsnog) geen aangiften tegen de website Majorsales.nl ontvangen, toch is er sprake van misbruik van bestaande (bedrijfs)gegevens;
  • De website Majorsales.nl blijkt exact dezelfde lay-out te hebben als de eerdere malafide websites;
  • Hoge kortingen en onrealistische prijzen: allemaal te mooi om waar te zijn;
  • Volgens Sidn staat de domeinnaam per 11-05-2020 geregistreerd;
  • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men een bevestiging van de bestelling en ontvangt de betaalinstructies op het opgegeven e-mailadres om de betaling te kunnen voldoen, hetgeen hoogst ongebruikelijk is.

De website Majorsales.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.