Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Elektronicavoordeel.nl is niet wat het lijkt

  Elektronicavoordeel.nl is niet wat het lijkt

  De politie waarschuwt voor de webshop www.electronicavoordeel.nl. De website biedt allerlei elektronica aan, van smartphones en stofzuigers tot drones en videokaarten. Als je er wat bestelt, moet je er alleen niet op rekenen het product ook daadwerkelijk te ontvangen.

  Het LMIO heeft een melding ontvangen over www.electronicavoordeel.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide website. Dat is gebleken uit:

  • De website www.electronicavoordeel.nl blijkt exact dezelfde lay-out te hebben als de eerdere malafide websites www.elektronicasale.com en www.justelektronics.nl;
  • De website www.electronicavoordeel.nl maakt misbruik van bestaande bedrijfsgegevens;
  • De verkopers achter de website zijn (telefonisch) niet bereikbaar;
  • Onrealistische prijzen (te mooi om waar te zijn);
  • Volgens Sidn staat de domeinnaam per 07-05-2020 geregistreerd;
  • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men een bevestiging van de bestelling en ontvangt de betaalinstructies op het opgegeven e-mailadres om de betaling te kunnen voldoen, hetgeen hoogst ongebruikelijk is.

  De website www.electronicavoordeel.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant