Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor Elektronicaa.nl

  Politie waarschuwt voor Elektronicaa.nl

  Elektronicaa.nl is de zoveelste webshop waar dure iPhones, laptops, witgoed en televisies op te koop worden aangeboden. Volgens de politie moet je hier niets bestellen: je geld ben je namelijk kwijt.

  Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting heeft een melding ontvangen over Elektronicaa.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide website. Dat is gebleken uit:

  • Het LMIO heeft (vooralsnog) geen aangiften tegen de website Elektronicaa.nl ontvangen, toch is er sprake van misbruik van bestaande (bedrijfs)gegevens;
  • Ondanks dat de opmaak van de webpagina ditmaal anders is, toont de website Elektronicaa.nl overeenkomsten met eerder genoemde malafide websites;
  • Het vestigingsadres blijkt een woonadres;
  • Hoge kortingen / Onrealistische prijzen (te mooi om waar te zijn);
  • Volgens Sidn staat de domeinnaam per 05-05-2020 geregistreerd;
  • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men een bevestiging van de bestelling en ontvangt de betaalinstructies op het opgegeven e-mailadres om de betaling te kunnen voldoen, hetgeen hoogst ongebruikelijk is.

  De website Elektronicaa.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant