Ben je klant bij ABN AMRO? Let dan goed op wanneer je een e-mail krijgt van 'ABN AMRO' over een betaalpas met een nieuw design. Dit is een phishingmail! 

Bekijk een voorbeeld van de phishingmail onderaan dit bericht.

Volgens de valse e-mail introduceert de bank een nieuwe betaalpas. 'Al onze betaalpassen hebben een nieuw jasje gekregen. Krijgt u een nieuwe pas? Dan ziet u direct het verschil. Een pas met een luxe uitstraling, een kleinere chip en het Maestro logo aan de voorkant. Op de achterkant vindt u nog iets nieuws: het kaartnummer om snel een wearable te kunnen koppelen.'

Nepwebsite

Je kunt zogenaamd een nieuwe betaalpas aanvragen door op een link in de e-mail te klikken. Je word doorgeleid naar een website waar je kan inloggen. Doe dit niet! De oplichters zijn uit op jouw bankgegevens. Dit is niet de officiële website van ABN AMRO. 

De e-mail ziet er extra betrouwbaar uit doordat jouw achternaam in de aanhef staat. Ook lijkt de website waarop je moet inloggen veel op de echte website van de bank. Laat je er niet door misleiden.

Lees ook: Welke soorten valse e-mails zijn er en hoe herken ik deze?

Ontvang meldingen van valse e-mails

Wil je een alert ontvangen als er een nieuwe phishingmail uit naam van ABN AMRO wordt verstuurd? Download de app en abonneer je op het onderwerp.

Voorbeeld van de phishingmail