39 procent van de Nederlanders denkt dat zij weleens zijn opgelicht door een autogarage en/of -monteur. Dat meldt de vergelijkingswebsite Diks Verzekeringen op basis van onderzoek.

Aan het onderzoek dat is verricht door Panelinzicht deden 1.108 Nederlandse automobilisten mee.

Te veel betaald

Bijna de helft van alle ondervraagden vindt dat zij over het algemeen te veel betalen voor een onderhoudsbeurt. Onder de mannelijke respondenten vindt 49 procent dat zijn standaard te veel betalen voor een reparatie. 42 procent is van mening dat zij ook daadwerkelijk zijn opgelicht. Onder de vrouwen gaat het respectievelijk om 35 en 42 procent.

Vooraf inlezen over garage

Het platform adviseert consumenten om zich voorafgaand aan een garagebezoek altijd goed in te lezen. Zoek bijvoorbeeld informatie op het internet, lees reviews en doe navraag binnen je netwerk.

Onvoldoende technische kennis

Er is dus best wat wantrouwen als het om autogarages gaat. Uit het onderzoek blijkt echter ook dat bijna de helft van de ondervraagden over onvoldoende technische kennis beschikt om zelf kleine reparaties uit te voeren aan hun auto. 15 procent van de deelnemers heeft vanwege geldgebrek weleens geprobeerd zelf zijn auto te repareren. Een op de vijf respondenten heeft hierdoor weleens een noodzakelijk garagebezoek uitgesteld.

Auto-onderdelen onterecht vervangen door garage?

Radar schreef onlangs een artikel over garages die onterecht beweren dat je een auto-onderdeel moet vervangen. Samen met de ANWB geeft Radar antwoord op de vraag wat je het beste kunt doen in dergelijke situaties. Lees hier wat je kunt doen als je oplichting vermoedt en/of twijfels hebt over de werkzaamheden van een garage:

Auto-onderdelen onterecht vervangen door garage? Dit kun je doen!

Lees ook:

Bron: Diks Verzekeringen