Opgelicht?!

meer NPO...
 • Pas op voor oplichters met smoes over insectenplaag

  De politie heeft vrijdag in Purmerend twee mannen aangehouden wegens oplichting. De twee boden zich aan voor werkzaamheden aan het dak en maakten bewoners vervolgens geld afhandig met een smoes over een insectenplaag. Er zijn meer oplichters die zich aan dit soort praktijken schuldig maken. Wees dus gewaarschuwd!

  Het aangehouden mannen zijn 34 en 35 jaar en komen uit Den Bosch. Het tweetal had meerdere inwoners van Purmerend opgelicht door te doen alsof ze een insectenplaag aantroffen op het dak. 

  Insectenplaag

  Het tweetal bood aan de deur hun diensten aan als dakwerker. Met geïnteresseerde bewoners spraken ze van te voren een prijs af. Nadat de mannen op het dak waren geweest, vertelden ze dat ze insecten, boktorren, hadden aangetroffen en dat ze deze beestjes direct moesten verwijderen. Anders zouden de torren ernstige schade aan het huis toebrengen. De oplichters toonden foto's van insectenlarven op het dak. Ongeruste bewoners betaalden de mannen vervolgens een groot bedrag om de insecten te laten verwijderen.

  Ook gedupeerd?

  De politie roept mensen op die ook door dit soort praktijken gedupeerd zijn, om zich te melden. Herken je bovenstaand verhaal en ben je zelf ook de dupe geweest van een soortgelijk incident? Bel dan met de recherche in Purmerend via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

  Malafide klusjesmannen

  Er zijn meerdere groepen klusjesmannen actief, die achteraf veel geld vragen voor slecht of niet uitgevoerd werk. Ook doen ze alsof zich een probleem voordoet, waardoor de kosten vele malen hoger uitvallen dan vooraf afgesproken. Intimidatie wordt hierbij niet geschuwd. Vaak zijn dit zogeheten Ierse travellers, maar ook andere klussers houden er dezelfde werkwijze op na. Ons advies: ga nooit in zee met mensen die aan de deur hun diensten aanbieden.

  Bron: politie.nl

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de vernieuwde Opgelicht?! website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.
 • Ook interessant