Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Veel meldingen over malafide slotenmakers

  Veel meldingen over malafide slotenmakers

  Opgelicht?! krijgt nog bijna dagelijks klachten van mensen die de dupe zijn van malafide slotenmakers. Zij betaalden veel te veel voor vaak slecht uitgevoerd werk. Heb jij onverhoopt een slotenmaker nodig, let dan goed op met wie je in zee gaat!

  Je trekt de deur per ongeluk achter je dicht en kunt niet meer naar binnen. Of je krijgt je slot niet meer open, bijvoorbeeld omdat je sleutel is afgebroken. Je wilt dit zo snel mogelijk oplossen en zoekt op internet naar een slotenmaker. In de zoekresultaten komen bedrijven naar boven waarvan het lijkt dat ze uit je woonplaats komen. Dit is echter niet altijd het geval.

  Hoge kosten

  Malafide slotenmakers maken gebruik van een callcenter waar je naar wordt doorverbonden. Vervolgens komt er iemand bij je langs om te helpen. De kosten lopen echter enorm hoog op, maar dat zie je pas als de slotenmaker al klaar is. Via slinkse trucjes en intimidatie weten ze je over te halen om ter plekke te betalen. Pas achteraf besef je dat je waarschijnlijk veel te veel betaald hebt.

  Advies

  Leg een sleutel bij je buren, zodat je naar binnen kunt als je jezelf hebt buitengesloten. Mocht je toch een slotenmaker nodig hebben, let dan goed op met wie je in zee gaat. Lees hier meer tips om te voorkomen dat je wordt opgelicht door een slotenmaker. Wil je weten hoe deze oplichters te werk gaan, bekijk dan onze uitzending over malafide slotenmakers.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant