Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse e-mail: 'KPN - Factuurnummer: 0014312161'

  De Fraudehelpdesk waarschuwt voor valse e-mails, die oplichters versturen uit naam van telecombedrijf KPN. Volgens de mails staat er een rekening open, die u via een zogeheten 3V-voucher dient te voldoen. Ga hier niet op in!

  Dreigement

  De mail lijkt verdacht veel op mailtjes die ook worden verstuurd uit naam van Ziggo. Dit keer moet de ontvanger € 52,50 betalen. Gebeurt dit niet, dan staat er binnenkort een deurwaarder op de stoep. "Een incassobureau kan geen beslag leggen op uw goederen, maar een deurwaarder kan dit wel. Goederen kunnen spullen zijn, maar bijvoorbeeld ook uw loon, uitkering." Oplichters hopen dat de dreigende toon ervoor zorgt dat de ontvanger snel actie onderneemt.

  Advies

  Negeer de links in het bericht en maak zeker geen geld over. Aan de algemene aanhef is onder meer te zien dat deze mail het werk is van cybercriminelen. Daarnaast is het bericht in slecht Nederlands geschreven. Als u twijfelt over een factuur, neem dan contact op met het bedrijf via de contactgegevens op de officiële site.

  Heeft u ook zo'n mail ontvangen? Stuur het bericht door naar valse-email[at]fraudehelpdesk[dot]nl en gooi de mail daarna weg.

  Bron: www.fraudehelpdesk.nl

  Voorbeeld:

  Van: "KPN - Factuurnummer: 0018912161"

  Datum: 19 juli 2014 14:14:20 CEST

  Aan:

  Onderwerp: KPN - Factuurnummer: 0014312161

  Geachte heer/mevrouw,

  Bedrijf : KPN

  Adres : Maanplein 55

  Postcode + Plaats (Hoofdkantoor) : 2516 CK Den Haag

  Factuurnummer: 0014312161

  Wij hebben u reeds meerdere malen verzocht om deze factuur te voldoen.

  Tot op heden hebben wij geen enkele reactie van u ontvangen.

  [Factuurnummer: 0014312161] [Datum: 14-01-2014] [Ingebrekestelling]

  Wij stellen u thans nog eenmaal in de gelegenheid het verschuldigde bedrag van €52,50 binnen drie dagen op het volgende manier te voldoen:

  Met de 3v online krediet kunt u online op onze website de betaling voldoen. U dient hieronder te klikken op " 3V Voucher kopen ".

  3V Voucher kopen

  Let op: Nadat uw de 3V tegoed (prepaid credit) heeft aangeschaft dient u de 19 cijferige code hieronder te activeren om de betaling te voldoen.

  Klik hieronder op activeer 3V Voucher,

  Activeer 3V Voucher

  Indien we het volledige bedrag niet binnen de door ons gestelde termijn van u op onze manier ontvangen, dan zien wij ons genoodzaakt de vordering uit handen te geven aan onze gerechtsdeurwaarders.

  Een incassobureau kan geen beslag leggen op uw goederen, maar een deurwaarder kan dit wel. Goederen kunnen spullen zijn, maar bijvoorbeeld ook uw loon, uitkering.

  Om beslag te leggen heeft een deurwaarder wel eerst een vonnis nodig van de rechter.

  Op sommige goederen mag geen beslag worden gelegd. Dit zijn bijvoorbeeld uw bed, eten en drinken, en de kleren die u draagt.

  Alle hieruit voortkomende kosten zullen voor uw rekening komen. Tevens maken wij in dat geval aanspraak op de rente vanaf de vervaldatum.

  Hoogachtend,

  Reinier Koerour

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant