Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Valse Albert Heijn dagactie: Je maakt kans op een Oral-B Pro 3 en bol cadeaukaart

    Valse Albert Heijn dagactie: Je maakt kans op een Oral-B Pro 3 en bol cadeaukaart

    Door deel te nemen aan een online enquête over jouw online shopgedrag maak je zogenaamd kans op een Oral-B Pro 3 en een bol cadeaukaart. Trap er niet in!

    Je hoeft alleen een online enquête van Albert Heijn in te vullen om gratis een Oral-B Pro 3 en een cadeaukaart van bol te ontvangen. Dit is natuurlijk te mooi om waar te zijn. Met de tekst “Wees er snel bij want op = op!” proberen de cybercriminelen je te verleiden om sneller op de knop te drukken. Val niet voor deze manipulatie truc, want er bestaat helemaal geen voorraad. 

    Wist je dat als je jezelf uitschrijft voor dit soort mails, je meer phishingberichten ontvangt? Doorzie dit soort oplichtingspogingen door op de hoogte te blijven via onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).

    Kenmerken van phishing

    De afzender van de mail is zogenaamd Oral-B, maar in kleine letters onderaan het bericht staat dat het genoemde bedrijf op geen enkele wijze is gerelateerd aan de winactie. Daarnaast staan er veel spelfouten in het bericht en leidt de oranje knop naar een website waarvan het webadres begint met ‘http://traveltodenver.com’. De ‘s’ in ‘https’ ontbreekt, wat aangeeft dat dit geen beveiligde website is. Genoeg kenmerken die erop wijzen dat het een valse mail betreft. 

    Jouw gegevens ingevuld via de link?

    • Heb je inloggegevens ingevuld, verander deze dan. Doe dit ook op andere plekken waar je dezelfde inloggegevens gebruikt en stel waar mogelijk tweestapsverificatie in. 
    • Het kan zijn dat er malware op je apparaat is geïnstalleerd, voer daarom een virusscan uit.
    • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij als je financiële informatie hebt gedeeld.

    Lees ook

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant