Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Snel afvallen met Ozempic of semaglutide: Pas op voor deze online apothekers

    Snel afvallen met Ozempic of semaglutide: Pas op voor deze online apothekers

    Wil je snel afvallen? Bij ‘ozempicapotheek.nl’ en ‘ozempic-kopen.nl’ kun je ozempic en semaglutide kopen zonder doktersrecept. De politie waarschuwt consumenten.

    Beide webshops adverteren op hun site met diabetes medicijnen als afslankmiddel. Wees gewaarschuwd, want dit kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn maag- en darmklachten, waaronder overgeven, constipatie en diarree. Bovendien zit het overtollige lichaamsgewicht er zo weer aan wanneer je ermee stopt. Toch is de vraag naar deze Ozempic injectiepennen groot.  

    Ozempic als afslankmiddel

    Door de stijging in populariteit als afslankmiddel om het lichaamsgewicht snel te verminderen, is er wereldwijd een tekort aan Ozempic. Door de schaarste wordt een equivalent van het diabetesmedicijn voorgeschreven, Wegovy. Dit komt van dezelfde Deense farmaceutische fabrikant, Novo Nordisk, en bevat een hogere dosis van de werkzame stof en is specifiek bedoeld om af te vallen. 

    Cybercriminelen spelen slim in op deze hype om af te vallen. Er duiken de laatste tijd namelijk steeds meer malafide webshops op waar je deze medicijnen zogenaamd online kan kopen zonder doktersrecept. De politie ontmaskerde onlangs weer twee nieuwe foute online aanbieders: ‘ozempicapotheek.nl’ en  ‘ozempic-kopen.nl’.  

    De politie waarschuwt voor ‘ozempicapotheek.nl’ en ‘ozempic-kopen.nl’

    Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie deed onderzoek naar deze twee online Ozempic aanbieders. De volgende bevindingen werden gedaan:

    • Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
    • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
    • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
    • Op de website wordt geen geldig bezoek- en postadres genoemd.
    • Op de website wordt medicatie verkocht die alleen met een doktersrecept te verkrijgen zijn in Nederland.

    Ook bleek dat:

    • Webwinkel ‘ozempicapotheek.nl’ is te linken aan andere malafide webwinkels.
    • Bij ‘ozempic-kopen.nl’ kun je alleen met crypto valuta betalen. Dit is erg ongebruikelijk.

    Het LMIO heeft deze twee online Ozempic aanbieders toegevoegd aan de lijst van malafide handelspartijen. Ook heeft de politie contact opgenomen met de host om maatregelen te treffen tegen deze twee partijen.

    Oh nee, heb je toch Ozempic besteld?

    Het kan gebeuren, blijf niet te lang hangen in negatieve gedachten en onderneem de volgende stappen. Stel het niet uit en doe direct aangifte. Pas vanaf drie of meer meldingen kan de politie namelijk in actie komen tegen malafide online handelspartijen en kunnen er eventuele maatregelen getroffen worden. 

    Er is een mogelijkheid om je geld terug te krijgen. Leer bovendien oneerlijke handelspraktijken beter en sneller herkennen, zodat je in de toekomst minder snel slachtoffer wordt van malafide webshops. Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp. Blijf via pushberichten op de hoogte van valse webwinkels via onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).

    Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

    LEES OOK:

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant