Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie zoekt mogelijke slachtoffers oplichter

  Politie zoekt mogelijke slachtoffers oplichter

  Op maandagochtend 16 juli heeft de politie een 59-jarige man aangehouden in Valkenburg. Hij wordt ervan verdacht twee vrouwen met een smoes tonnen afhandig te hebben gemaakt. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn en roept vrouwen die door de man zijn benaderd op contact op te nemen.

  De politie kwam de man op het spoor na een aangifte van een vrouw uit Noord-Holland. Tijdens het politieonderzoek deed ook een vrouw uit Zuid-Holland aangifte.

  'Geld om te procederen'

  De man benaderde zijn vrouwelijke slachtoffers op een datingsite en in de kroeg. Hij vertelde hen het verhaal dat hem onrecht is aangedaan en dat hij geld nodig heeft om te procederen. Hij gaf daarbij aan volledig in zijn recht te staan en dat hij mogelijk een forse schadevergoeding krijgt waarmee hij het geleende geld zou kunnen terugbetalen.

  Vertrouwensband

  De man ging geraffineerd te werk. Eerst bouwde hij een vertrouwensband op met de slachtoffers. Vervolgens liet hij hen overeenkomsten tekenen waarin werd beloofd het geld terug te betalen. Van terugbetalen kwam het nooit.

  Politie zoekt slachtoffers

  De recherche sluit niet uit dat deze man meerdere vrouwen op deze manier heeft benaderd en verzoekt slachtoffers om contact op te nemen met de afdeling Fraude/Finec van de politie in Noord-Holland. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

  Bron: Politie.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant