Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nepmail PostNL ‘Levering van het opgeschorte pakket’

  Nepmail PostNL ‘Levering van het opgeschorte pakket’

  Het valse mailbericht roept je op om deel te nemen aan de PostNL-enquête. Alleen als je een antwoord achterlaat via de link ontvang je jouw opgeschorte pakket.
   

  ‘Antwoord en ontvang uw pakket!’, staat in grote letters bovenaan de mail. Doet deze uitspraak je wenkbrauwen al fronsen? Het is namelijk erg apart dat je je pakket pas in ontvangst kunt nemen nadat je deelneemt aan de enquête van PostNL. Laat je niet in de war brengen door dit soort psychologische trucs en check altijd het mailadres van de afzender. Eindigt het niet op ‘@postnl.nl’? Grote kans dat je met phishing te maken hebt. 

  Het zekere voor het onzekere

  Bericht ontvangen van PostNL, maar twijfel je of het phishing is? Log in op je account via de PostNL-app of de officiële website van het postbedrijf en kijk daar of er nog pakketten jouw kant op komen. Nog een manier hoe je erachter kunt komen of een bericht phishing is, is door de gratis Opgelicht?!-app te downloaden. Zo blijf je zonder moeite als een van de eerste op de hoogte van actuele nepberichten (voor Android en iOS). 

  Tips van PostNL als je op de link hebt geklikt

  • Scan het apparaat waarmee je de link hebt geopend op virussen.
  • Wachtwoord ingevuld? Verander deze zo snel mogelijk
  • Bankgegevens ingevoerd? Contacteer direct je bank of creditcardmaatschappij.

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant