Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie Zeeland/West-Brabant waarschuwt voor vals geld

  In Zeeland en West-Brabant zijn in een week tijd op vier verschillende plaatsen valse bankbiljetten opgedoken. De politie waarschuwt daarom alert te zijn op nepgeld.

  Op 12 augustus wilde een Belg sokken kopen met een vals briefje van vijftig euro op de weekmarkt in Zoutelande. Een paar dagen later betaalden twee jonge knapen in een café in Steenbergen hun drankjes tot driemaal toe met een vervalst briefje van vijftig euro. De briefjes bleken allemaal hetzelfde serienummer te hebben, te weten X81965537588. Vorige week maandag werd in een Bredase supermarkt twee keer boodschappen gedaan met nepbriefjes van honderd euro. Donderdag kon de politie een man en een vrouw in Bergen op Zoom aanhouden, nadat zij in een supermarkt, met vals geld wilden betalen.

  Politie extra alert

  De politie Zeeland/West-Brabant is momenteel extra alert op valse eurobiljetten. ‘Sinds een week waarschuwen we ondernemers hier actief voor en vragen we hen ook er melding van te maken als zij valse biljetten tegenkomen’, zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. Volgens zijn er vooral valse briefjes van twintig en vijftig euro in omloop. ‘Bedragen van vijf en tien euro zijn voor valsmunters vaak niet interessant, maar we hebben ook briefjes van honderd euro aangetroffen.’

  Vals geld controleren

  Op de website dnb.nl/echtofvals kun je lezen waaraan je valse bankbiljetten kunt herkennen.

  Bron: internetbode.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant