Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor foute webshops 'echtrijbewijskantoor.nl' en 'verkrijgenvanrijbewijs.com'

  Politie waarschuwt voor foute webshops 'echtrijbewijskantoor.nl' en 'verkrijgenvanrijbewijs.com'

  Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) waarschuwt voor twee malafide webshops. Ditmaal betreft het twee websites waar je zonder het afleggen van het theoretisch examen en de praktijktoets een rijbewijs zou kunnen kopen. Nog afgezien van het feit dat dat wettelijk helemaal niet is toegestaan, is de kans dat je daadwerkelijk een document toegestuurd krijgt nihil.

  De volgende redenen worden aangevoerd om met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen dat het hier om malafide websites gaat:

  • De websites www.echtrijbewijskantoor.nl en www.verkrijgenvanrijbewijs.com zijn inhoudelijk hetzelfde en beiden bieden de mogelijkheid rijbewijzen te kopen zonder schriftelijk examens of praktische tests.
  • De websites lijken te zijn vertaald via een vertaalmachine, dit kun je herkennen aan de slechtlopende zinnen en taalfouten.
  • Er staan op de websites geen bedrijfsgegevens of bezoekadres vermeld en het is enkel mogelijk om via een contactformulier, e-mailadres en WhatsApp in contact te komen met de verkoper(s) achter de websites.
  • De websites staan beiden niet ingeschreven in de Kamer van Koophandel.
  • Daarnaast blijkt uit informatie van de website SIDN dat de domeinnaam van de website www.echtrijbewijskantoor.nl op 22 maart 2019 is geregistreerd.
  • Onderaan de website www.verkrijgenvanrijbewijs.com staat 'Theme 96 them' genoemd. Indien men hierop klikt, krijgt men een waarschuwing dat een 'mogelijk beveiligingsrisico' is gedetecteerd.

  Bij het bezoeken van de site zouden aanvallers gegevens kunnen proberen te stelen zoals wachtwoorden, e-mailadressen of creditcardgegevens. De websites staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nlDaarnaast is er een verzoek verzonden naar de hosts om passende maatregelen te nemen tegen de websites

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant