Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • LMIO waarschuwt voor foute webshops 'markeowiinkel.com' en 'electrobart.com'

  LMIO waarschuwt voor foute webshops 'markeowiinkel.com' en 'electrobart.com'

  Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) waarschuwt voor twee foute webshops. De websites 'markeowiinkel.com' (met dubbel i) en 'electrobart.com' zijn met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid malafide webshops. Wij raden af om hier iets te bestellen.

  Er zijn een aantal redenen op basis waarvan gesteld wordt dat deze webshops niet te vertrouwen zijn:

  • Door de (hoge) kortingen zijn de prijzen onrealistisch laag (is iets te mooi om waar te zijn, dan is dat het vaak ook).
  • Uit onderzoek is gebleken dat de website markeowiinkel.com gebruik maakt van IBAN FR7619870001871110012955395 en website electrobart.com van IBAN BE78377089797886.
  • Beide websites hebben gegevens gekopieerd en overgenomen van een andere website die niets met markeowiinkel.com en electrobart.com van doen heeft. Tevens maakt makreowiinkle.com gebruik van de ‘thuis’-knop, wat ‘home’ had moeten zijn.
  • Bij de (gekopieerde) informatievoorziening ‘verkoopsvoorwaarden’ wordt gesproken over Thuiswinkel Waarborg en BeCommerce, maar beide websites zijn géén lid en hebben géén keurmerk.
  • Uit onderzoek is gebleken dat de adresgegevens die gebruikt worden op de websites niet de gegevens zijn markeowiinkel.com, maar van een ander bedrijf.
  • Daarnaast wordt er door electrobart.com een adres gebruikt van een woonadres.

  Beide websites staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nlDaarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de websites.

  Website 'Markeowiinkel.com'
  Website 'Electrobart.com'

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant