Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor babbelende zakkenrollers

  De politie in Breda waarschuwt vooral oudere mensen, voor diefstallen die gepleegd worden door middel van een babbeltruc.

  Afgelopen weekend wist een oudere vrouw te voorkomen dat ze slachtoffer werd van zakkenrollers. De vrouw liep met haar rollator een bejaardentehuis binnen. Mét haar liepen een man en een vrouw mee naar binnen. Ze spraken het slachtoffer aan en maakten een praatje. Het slachtoffer werd afgeleid maar kreeg in de gaten wat er aan de hand was. Toen ze in haar tas keek zag ze dat haar portemonnee weg was. Ze vroeg meteen aan de man en de vrouw om die terug te geven. Dat deden ze. De pientere vrouw checkte ook nog of haar pas er nog in zat. Maar die was er al uit. Ze zei dat ze die ook terug moest en ook dat werd gedaan. Het dievenduo verdween daarna meteen.

  Advies politie

  In dit geval is het goed gegaan. Maar vaak loop het niet zo mooi af. Dit slachtoffer had haar handtas kruiselings oer haar schouder met de sluiting tegen haar heup. Maar dat is niet voldoende om te voorkomen dat zakkenrollers de portemonnee eruit halen. Draag je portemonnee in (een binnenzak van) je jas, zodat je niet de dupe wordt van diefstal.

  Bron: politie.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant