Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Politie: 'Murela.nl is een onbetrouwbare webshop'

    Politie: 'Murela.nl is een onbetrouwbare webshop'

    Een nieuwe dag, een nieuwe foute webshop. Vandaag waarschuwt de politie voor Murela.nl, en de prijzen die deze webshop hanteert, zijn dan ook zó laag dat het simpelweg niet kan kloppen. Ook nu lijkt het aannemelijk dat er via sociale media als Facebook en Instagram wordt geadverteerd, om in een kort tijdsbestek veel potentiële gedupeerden te benaderen voordat de webshop offline wordt gehaald.

    Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de nationale politie heeft meerdere aangiftes tegen de website Murela.nl ontvangen. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is gebleken uit:

    • Website is sinds 28 februari 2021 geregistreerd;
    • Geen contactgegevens en KvK-nummer op de website;
    • In de algemene voorwaarden wordt verwezen naar moedermaatschappij Fuzela.en. Deze webshop bestaat niet en Fuzela.nl is een website die niet meer online is;
    • De webshop levert vooralsnog geen goederen;
    • Geen retourformulier aanwezig;
    • De betaalmogelijkheid is gedeactiveerd;
    • De webshop maakt gebruik van het keurmerk Thuiswinkel Waarborg, maar staat niet op hun lijst. Het kenmerk wordt dan ook ten onrechte gevoerd

    Opgelicht?! voegt daar graag nog aan toe dat ook de prijzen van deze webshop verdacht laag zijn. Een elektrische loopband voor 29,95 in plaats van 180 euro? Een luxe bureaustoel voor 35,95 in plaats van 220 euro? En dat ook nog eens inclusief verzendkosten? Tuurlijk. Wij zouden ons geld in ieder geval zeker niet bij deze webshop spenderen.

    De website Murela.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

    Bron: LMIO

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

    Klachtenformulier

    Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

    exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

  • Ook interessant